Dacia Braila – Olimpia Satu Mare in etapa a XIX-a a Ligii a II-a

Olimpia Satu Mare încheie turul de campionat la Brăila acolo unde va întâlni, în etapa a 19-a a Ligii a II-a, pe Dacia Brăila, locul 11 în clasament. Evident, pentru a nu ieşi din zona plutonului fruntaş, Olimpia şi-a fixat ca obiectiv cucerirea celor 3 puncte puse în joc.

Obiectiv accesibil dacă ne orientăm după ultimele rezultate ale echipei sătmărene.

Din păcate, chiar dacă au pornit spre destinaţie cu două zile înainte de meci, jucătorii sătmăreni au ajuns destul de obosiţi la Brăila. Delegaţia sătmăreană şi-a propus să facă drumul până la Brăila în mai multe etape. Joi, de la Cluj la Bucureşti cu avionul cu popas peste noapte în Capitală, urmând ca vineri, a doua etapă, până la Brăila să fie făcută cu autocarul. Dar ceaţa lăsată peste Cluj a stricat planurile conducerii Olimpiei. Drept urmare compania aviatică i-a transferat pe pasageri, cu autocarul, la Sibiu, iar de acolo s-a zburat la Bucureşti sătmărenii ajungând la hotel la 4 dimineaţa. Până la urmă, cei 18 jucători, împreună cu staff-ul tehnic au ajuns cu bine la Brăila şi acum sunt conectaţi la joc. Pentru că am pomenit de jucători, iată lotul deplasat la Brăila: Şuta şi Anca – portari, Duruş, Mureşan, Heil, Iuhas, Onicaş, Ciul, Erdei, Tudoran, Villand, Pană, Krausz, Faur, Rus, Muntean, Luduşan şi V. Pop – jucători de câmp.

După cum se vede toţi jucătorii de bază au făcut deplasarea rămânând acasă Bura, Feier şi Kanaloş.

Echipa gazdă, care a pierdut în etapa precedentă la limită, 0-1, în faţa liderului, pare să se teamă de Olimpia. Cel puţin asta putem concluziona după declaraţiile făcute de antrenorul Alin Pânzaru.

“Meciul cu Olimpia este mult mai greu decât cel de la Juventus, vom juca acasă şi vom fi obligaţi să ne creem breşe în apărarea adversă pentru a ajunge la poartă”, a spus Pânzaru. Dar, probabil, sunt declaraţii de circumstanţă. Oricum, va fi un meci foarte greu pentru Olimpia. Ca un element statistic, cele două echipe nu s-au mai întâlnit în Liga a II-a. Dar nici în prima divizie. Doar în Cupa României, în optimile sezonului 1939-1940. Aşa că acest meci constituie o premieră pentru ambele echipe, în campionat.

Formaţiile probabile:
Dacia: Mitrea – Nicoară, Ivan, Ghiocel, Stănciulescu, Olenic, D. Oprea, Neagu, Roşoagă, Petean, Puşcaşu
Olimpia: Anca – Duruş, Mureşan, Heil, Iuhas, Onicaş, Rus, Pană, Krausz, Muntean, Luduşan.

Partida va începe la ora 11.00 și va fi arbitrată de Andrei Antonie (București) la centru și Ionel Dumitru (Gherghița), Cosmin Vătămanu (București) la cele două margini.

Sursa: Informatia Zilei

Olimpia încheie turul de campionat cu o deplasare extrem de obositoare, la Brăila.

Iar antrenorul Bogdan Andone se teme mai mult de oboseala acumulată de elevii săi decât de adversari. Olimpia e pe locul patru la 11 puncte distanță de brăileni care sunt pe 11 mai aproape de retrogradare decât de promovarea de care se vorbea în vară la clubul de la malul Dunării…

Cu un moral excelent după succesul confortabil , 3-0 cu Foresta, jucătorii Olimpiei au pornit încă de joi de la prânz spre Brăila, au rupt drumul în două și au ajuns ieri după amiază la Dunăre.

”Mergem cu încredere. Doar de oboseală mi-e teamă și de starea terenului” spunea la conferința de presă de după meciul cu Foresta antrenorul Bogdan Andone.

Acesta a rămas consecvent ideii de a cere întreruperea campionatului după această etapă. ”Nu îi înțeleg pe unii colegi de ce mai vor să joace. Unde ne grăbim, de ce să jucăm acum pe terenuri grele decât s-o facem la primăvară până spre iunie pe vreme frumoasă?!” a mai spus Andone care se teme de eventualele accidentări ce pot apărea în condițiile în care se joacă fotbal în liga a 2-a în România.

La Olimpia va reveni după suspendare mijlocașul Romariu Rus.

Brăilenii vin după o înfrângere pe care o consideră nemeritată, 0-1 pe terenul liderului. La începutul sezonului Dacia Unirea Brăila era considerată una dintre candidatele la promovare, acum însă echipa pare mai degrabă una de pluton… În ultimul meci jucat acasă, Dacia Unirea a pierdut, 0-1 cu Sepsi

Sursa: Gazeta de Nord-Vest

Leave a Reply