Dacia Braila – Olimpia Satu Mare 0-1

Cine ar fi pariat măcar un leu chior în vară că Olimpia va termina turul de campionat pe loc de promovare? Cred că nici cel mai înfocat suporter al galben-albaștrilor nu ar fi riscat să-și piardă leuțul pe un asemenea rămășag…Dar iată că după seria incredibilă de 11 partide fără înfrângere, Olimpia a urcat cel puțin până azi pe poziția a 2-a în Liga a 2-a și în ciuda condițiilor precare de antrenament și a unui stadion ce stă să se dărâme, antrenorii și jucătorii merită să viseze frumos, la o performanță deosebită.

Olimpia a bătut și la Brăila, scor 1-0. Apărarea și-a făcut din nou datoria…iar golul a venit de la fundașul Valter Heil, unul dintre cei mai constanți jucători din tur.

Pe lângă reușita din minutul 55 ai noștri au mai irosit două situații clare prin Ludușan min 36 și Tudoran min 90 ambii ratând în situație de singur cu portarul… Apoi, au mai fost situațiile bune avute de Muntean și Iuhas în vreme ce brăilenii au părut mai periculoși doar la fazele fixe.

Urmează primul meci din retur cu deplasare pe terenul ultimei clasate, Metalul Reșița, și apoi ultimul meci acasă în week end-ul 10-11 decembrie , cu Mioveni…În fapt ar fi de luat o mare revanșă în fața argeșenilor care ne-au bătut de două ori în această toamnă.

Echipa și antrenorii și-au făcut pe deplin datoria , de acum cred că și vorbele politicienilor ar trebui să se transforme încet în fapte…Iar machetele de stadioane, că-s lego sau de carton ar trebui să prindă contur și-n realitate…Pentru că , de ce nu, Satu Mare ar merita să încerce marea cu degetul și să revină în liga 1. Nu mai e milionul de dolari de pe Prodan ca la ultima promovare de la finele anilor 90 dar acum putem visa la milionul de la televiziuni și la banii de la CL și CJ.

DACIA UNIREA BRĂILA – OLIMPIA SATU MARE 0-1
Arbitru: Andrei Antonie (Bucureşti); Asistenţi: Ionel Valentin Dumitru (Gherghiţa) şi Cosmin Vătămanu (Bucureşti).

Dacia Unirea: Cr. Mitrea – Gab. Niţă, L. Ivan (cpt.), Ghiocel, C. Necoară – P. Ioan – Roşoagă, Puşcaşu, C. Roşu – M. Enciu, C. Neagu
Rezerve: Bg. Olaru – Stănciulescu, Rz. Adăscăliţei, D. Oprea, Petean, Frunză, Mucuţă
Antrenor: Alin Pânzaru

Olimpia: Anca-Trip – Iuhas (cpt.), Duruş, Heil, Fl. Mureşan – Sil. Pană, Onicaş, Krausz, D. Muntean – Faur, Luduşan
Rezerve: Şuta – R. Rus, Ciul, Villand, V. Pop, Erdei, Tudoran
Antrenor: Bogdan Andone

Sursa: Gazeta de Nord-Vest

Iată că Olimpia a trecut şi de al unsprezecelea val reuşind să câştige la Brăila şi să urce pe locul 2 în campionat. E drept, după meciul Braşovului, în caz de succes al grupării de sub Tâmpă, sătmărenii ar putea coborî pe 3. Dar, chiar şi aşa, locul 3, o clasare pe podium la final de tur, greu de anticipat la început de sezon, constituie o realizare pentru fotbalul sătmărean. Şi, credem, că este loc şi de mai bine.

Prima repriză a meciului de la Brăila, meci urmărit doar de 100 de oameni, nu a fost foarte spectaculos. Olimpia s-a închis bine, a blocat sus acţiunile ofensive ale gazdelor şi a contaatacat periculos de câteva ori. La una dintre aceste şarje ofensive, petrecută în minutul 32, Luduşan a pătruns în careu, perpendicular pe poartă dar, aflat doar cu portarul în faţă, a încercat un lob şi mingea a trecut peste transversală. Câteva minute mai târziu Iuhas urcă în atac, a şutat de la 20 de metri dar Mitrea a reţinut balonul.

După pauză jucătorii Olimpiei simt slăbiciunea adversarului, ies mai decişi de la cabine şi încearcă să-i surprindă pe brăileni. Şi, în minutul 55, sătmărenii reuşesc să înscrie golul care le va aduce trei puncte. Astfel, după o lovitură liberă bătută de Pană, balonul ajunge la Heil iar fundaşul Olimpiei, liber la 10 metri a şutat pe lngă Mitrea, la colţul scurt.

După gol, echipa sătmăreană închide jocul, se apără cu calm. Drept urmare gazdele au avut puţine situaţii favorabile de a marca. Mai mult, pe final de meci Tudoran ratează majorarea avantajului după ce a scăpat singur cu portarul.

Pentru Olimpia urmeză acum o deplasare la Reşiţa după care, în utima etapă a sezonului de toamnă va întâlni, la Satu Mare, pe CS Mioveni.

Dacia Unirea: Mitrea – Gab. Niţă, Ivan (cpt.), Ghiocel, Necoară – P. Ioan – Roşoagă, Puşcaşu, Roşu – Enciu, Neagu. Rezerve: Bg. Olaru – Stănciulescu, Rz. Adăscăliţei, D. Oprea, Petean, Frunză, Mucuţă. Antrenor: Alin Pânzaru

Olimpia: Anca – Duruş, Mureşan, Heil, Iuhas (cpt.), Onicaş, Pană, Krausz, Muntean (78 Rus) – Faur (72 V. Pop), Luduşan (87 Tudoran). Rezerve neutilizate: Şuta – Villand, Ciul, Erdei. Antrenor: Bogdan Andone.

Sursa: Informatia Zilei

Leave a Reply