Cupa Romaniei: U Cluj – Olimpia Satu Mare 2-0

Conform declaraţiilor făcute la plecare, Olimpia s-a deplasat la Cluj cu intenţia de a câştiga meciul cu Universitatea şi de a se califica în faza următoare a Cupei României. Dar, aşa cum se întâmplă uneori, cum zice şi proverbul „socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg” formaţia sătmăreană a pierdut meciul cu Universitatea şi a fost eliminată din competiţie.

Nu-i mare mirare pentru că, în ciuda faptului că evoluează în L3, Universitatea a avut în teren jucători de calibru, cu experienţa Ligii 1, a cupelor europene sau chiar foşti internaţionali şi de tineret cum este cazul lui Goga, Onicaş, Albuţ, Giurgiu, Abrudan etc. În acelaşi timp, Zoltan Ritli şi Mircea Bolba au utilizat un „11” cu câţiva debutanţi, fraţii Vincze de exemplu, care nu au evoluat până acum nici măcar în L2. De altfel, la plecare Ritli a şi declarat că va da ocazia unor cadeţi, care nu au fost utilizaţi până acum să joace în meciul cu Universitatea.

După primele zece minute de studiu, fără faze notabile, clujenii deschid scorul la prima lor ocazie, în minutul 13 când Goga, a finalizat o pasă venită de pe flancul drept, cu un şut violent din careu, sub transversală. Dar Olimpia a avut ocazia de a egala zece minute mai târziu prin Lusamba. Din păcate atacantul Olimpiei, liber la 12 metri, a avut o ezitare şi a fost blocat în momentul şutului de Abrudan. Apoi, în minutul 32 Şuta are o intervenţie salutară la şutul lui Goga. Dar portarul sătmărean nu a mai putut face nimic în minutul 38 când acelaşi Goga a marcat cu capul din marginea careului mic.

În repriza a doua, la adăpostul scorului de 2-0, Universitatea nu mai forţează în timp ce Olimpia, în ciuda unor perioade de dominare teritorială, perioadă în care a avut şi două ocazii bunicele, nu are suficientă forţă pentru a schimba tabela de marcaj. Aşa că scorul final a rămas cel stabilit în minutul 38, 2-0 pentru Universitatea, echipă care se califică în 16-imi şi va aduce în turul următor o formaţie din L1. În acest timp Olimpia se va alege cu 1.000 de euro, atât cât oferă Federaţia echipelor eliminate în această fază.

După meci jucătorii sătmăreni au rămas peste noapte la Cluj, contravaloarea cheltuielilor de cazare şi masă fiind suportate de Universitatea conform unei înţelegeri între cele două cluburi.
Jucătorii sătmăreni se vor întoarce acasă după micul dejun iar în cursul după amiezii vor avea un antrenament.

Să mai spunem că Olimpia a avut şi o mică galerie la Cluj. Doar că o parte din cei care au fost Cluj, nu s-au dovedit a fi suporteri adevăraţi. Unii dintre ei au refuzat să răspundă salutului jucătorilor sătmăreni la final de meci întorcându-se cu spatele la ei?!

Universitatea: Albuţ – Takacs, Abrudan, Onicaş, Manu – Giurgiu (cpt), Micaş – Hordouan, Greu, Goga – Lemac. Antrenor: Adrian Falub.
Olimpia: Şuta – D. Vincze (60 Lukacs), Cr. Munteanu, Hlinca, Bura (46 V. Pop) – Achim, L. Vincze (80 Cubaş), Villand , D. Muntean, Copaci, Lusamba – Antrenor: Zoltan Ritli.

Sursa: Informatia Zilei

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.