CSM Rm. Valcea – Olimpia Satu Mare 0-0

Olimpia a trecut cu bine și peste deplasarea de la Vâlcea. Chiar dacă nu au reușit să se impună în Zăvoi până la urmă galben-albaștrii au obținut un punct și au bifat al nouălea meci consecutiv fără înfrângere.

Jucătorii Olimpiei au purtat tricouri speciale cu chipul lui Didi Prodan și au ieșit pe gazon cu un banner pe care era scris ”Odihnește-te în pace, Didi!”. Iar cei de la Râmnicu Vâlcea au adus pentru momentul de reculegere un imens coș de flori…

N-a fost deloc un meci spectaculos. Cea mai importantă fază a jocului s-a petrecut în minutul 6, când Florin Costea a pătruns în careu, a căzut după un contact cu fundașii noștri dar arbitrul Adrian Illyes a lăsat jocul să continue iar Anca Trip a avut o intervenție excelentă. Fundașul Samson Nwabueze a avut două ocazii de a marca, mai întâi, în minutul 18, când a lovit bara laterală, apoi, în minutul 59, când a trimis pe poartă, dar mingea a fost respinsă de un adversar. Per ansamblu, echipa antrenată de „Jerry” Gane nu și-a creat multe ocazii de a marca.

E drept că nici Olimpia nu a părut prea hotărâtă pe faza de atac. Munteanu și Rus au avut singurele oportunități de a marca pentru ai noștri. Onicaş a reluat cu capul din 12 metri, mingea a fost deviată de un fundaş vâlcean şi portarul Căbuz a reținut. Onicaş solicită penalty, acuzând un henţ doar că arbitrul lasă jocul să continue.

Până la urmă e un rezultat echitabil chiar dacă antrenorul gazdelor a protestat vehement la adresa arbitrajului.

Olimpia va juca miercuri de la ora 14 acasă cu Foresta Suceava într-un meci ce va fi transmis de Dolce sport și Digisport.
CSM: Căbuz – Samson, I. Neag, Cr. Munteanu, D. Dumitraşcu, Piscanu, C. Cristea, Oct. Vasile, Fl. Pîrvu, C-tin. Stoica, Fl. Costea (cpt.)
Rezerve: Muţiu – Ceapă, Bg. Geantă, Ad. Cârstea, Buşu, D. Stana, Mocanu
Antrenor: Ionel Gane
Olimpia: Anca-Trip – Duruș, Heil, Fl. Mureşan, Iuhas (cpt.) Onicaș- Krausz, R. Rus, Sil. Pană, Muntean- Ludușan.
Rezerve: Şuta – Bura, V. Pop, Villand, Kanaloş, Faur, Ciul
Antrenor: Bogdan Andone

Sursa: articol si imagine Gazeta de Nord-Vest

Jucătorii Olimpiei nu au fost chiar degeaba la Râmnicu Vâlcea. Într-un meci fără goluri sătmărenii au terminat la egalitate cu formaţia din Zăvoi. Un punct care ar putea fi important în economia generală a campionatului.

Dar UTA, echipa aflată până sâmbătă în spatele grupării sătmărene a câştigat în deplasare şi a depăşit-o pe Olimpia în clasament. De asemenea şi Sepsi a câştigat pe terenul celor din Brăila şi a urcat pe locul doi în clasamentul Ligii a II-a. Totuşi, Olimpia rămâne neînvinsă de nouă etape. Altfel, meciul de la Râmnicu Vâlcea pare să fi fost destul de echilibrat după relatările colegilor de la Liga2.ro. Ocazii, destul de puţine, au fost de ambele părţi. Pentru Olimpia au ratat Muntean, Rus, ocazie uriaşă în minutul 24 când a şutat din mijlocul careului mult peste poartă. De asemenea, ambele echipe au solicitat câte un penalty, dar arbitrul Georgescu din Bucureşti nu a acordat nimic. Prima dată, în minutul 6 Florin Costea a căzut în careu după un duel cu Onicaş, dar arbitrul a lăsat jocul să curgă mai departe. Apoi, în minutul 76 Onicaş a trimis cu capul spre poarta gazdelor, mingea a lovit mâna lui Pişcanu, dar nici de data aceasta arbitrul nu a fluierat. De menţionat că în minutul 18 mijocaşul gazdelor, Samson, a şutat de la 20 de metri, dar a nimerit bara din dreapta lui Anca.

Pentru Olimpia urmează meciul cu Foresta, o echipă care a început bine sezonul, dar care s-a muiat pe parcurs.

CSM: Căbuz – Samson, Neag, Cr. Munteanu, Dumitraşcu, Piscanu, Cristea, Oct. Vasile, Pîrvu, C-tin. Stoica, Fl. Costea (cpt.). Antrenor: Ionel Gane.

Olimpia: Anca-Trip – D. Muntean (90 Faur), Fl. Mureşan, Heil, Iuhas (cpt.), Onicaş, Krausz, R. Rus (46 V. Pop), Pană, Luduşan (74 Kanaloş), Duruş. Rezerve neutilizate: Şuta – Bura, Villand, Ciul. Antrenor: Bogdan Andone.

Sursa: Informatia Zilei

Leave a Reply