Comunicat de presa cu referire la evenimentele produse la Stefanesti in cadrul partidei cu Unirea Tarlungeni

Conducerea clubului Olimpia Satu Mare, prin vocea presedintelui Attila Karda, a emis un comunicat, pe pagina oficiala a unui site de socializare, cu privire la evenimentele de la meciul cu Unirea Tarlungeni jucat la Stefanesti, comunicat care suna in felul urmator:

Sunt de notorietate deja incidentele nesportive petrecute în minutul 80 al jocului dintre Unirea Tarlungeni și Olimpia 2010 Satu Mare, iar prin acest comunicat de presă doresc să aduc la cunostinta suporterilor sătmăreni unele aspecte legate de evenimentele petrecute pe terenul din localitatea Stefanesti.
Au apărut articole atât în presa centrală, cât si în cea locală care au dezinformat în totalitate cititorii cu privire la haosul produs la Ștefănesti, iar eu consider că suporterii sătmăreni trebuie să stie faptul că incidentul nu a fost provocat de jucătorii echipei Olimpia 2010 Satu Mare.
Scandalul a fost provocat de antrenorul echipei gazdă, Laurentiu Tudor, care frustrat fiind datorită jocului și al rezultatului, a ales să reacționeze agresiv la banca noastră de rezerve declansand isteria.
Într-adevăr, jucătorului Olimpiei Satu Mare, Andrei Preda, i s-a retinut licenta de jucator profesionist pentru că a avut un comportament nesportiv si va suporta consecintele.
Asteptăm verdictul Comisiei de Etică si Disciplină cu privire la acest aspect, iar clubul va lua măsuri disciplinare în ceea ce îl privește. Referitor la faptul ca, Consiliul Director a hotarat incheierea contractului intre club si jucatorul Preda Andrei in mod unilateral, iar ca eu l-as fi aparat in acest sens, vreau sa precizez faptul ca nici eu si nici jucatorul nu am fost instiintati oficial referitor la aceasta decizie.
As dori să sublinez că jurnalistii trebuie să lase la o parte lucrurile negative legate de echipă si de mine pentru că atât antrenorii, cât si jucătorii Olimpiei au avut un comportament exemplar, nu s-au implicat în scandal. DOVADA sunt filmarile făcute publice pe internet, dar si raportul oficial al observatorului.
Ne pare rău că nu beneficiem de prezumtia de nevinovatie din partea presei locale care s-a grăbit să ne acuze pe nedrept. Mi-as dori să scoată mai mult în evidență lucrurile pozitive legate de echipă si să nu mai informeze gresit cititorii.
Echipa Olimpia 2010 Satu Mare a început să joace un fotbal frumos si plăcut, este o echipă care impune respect, o echipă a cărei jucători au dat mereu dovadă de tărie de caracter, de ambitie si dăruire chiar si în conditiile în care sunt neplătiti de imediat 4 luni.
Nu am răspuns niciodată acuzatiilor care mi-au fost aduse din partea jurnalistilor sătmăreni pentru că vreau ca sătmărenii să stie că am venit la Olimpia pentru a face numai lucruri bune, atras fiind de proiectul care mi s-a propus, un proiect în care atât eu, staff-ul si jucătorii credem enorm. Acest lucru se vede prin munca depunsă si rezultatele obtinute până acum.
Am fost mereu comunicativ cu toti cei care m-au contactat să se intereseze de situatia clubului Olimpia. Chiar dacă nu am reusit să răspund mereu la telefon am încercat să tin legătura cu toată presa locală pentru o mai bună informare a sătmărenilor.
Olimpia suntem noi!

Attila Karda,
Presedinte al Clubului Sportiv FC Olimpia 2010 Satu Mare

Leave a Reply