Aparent, în Satu Mare, viitorul sună după interese

Actualul campionat al ligii a IV-a a pornit de la premisa, sănătoasă de altfel, că este importantă creșterea și promovarea tinerilor fotbaliști sătmăreni. Drept urmare, fiecare echipă era obligată să aibă în componența sa minim un junior în teren, junior care aruncat în lupta seniorilor să acumuleze experiența atât de necesară în viitoarea carieră fotbalistică.
De asemenea, cluburile înscrise în campionat aveau obligația de a avea și înscrie în competiția județeană o echipă de juniori. Teoretic, asta suna minunat, practic, astăzi aceste principii sunt aruncate la gunoi, fără a ne fi clar până acum cui servește acest lucru.

Pandemia de COVID 19 a încurcat programul competiției făcând necesară modificarea regulilor de desfășurare a competiției: pauza forțată a redus perioada în care să se poată desfășura competiția.

Nu vom discuta soluția adoptată, deși ar fi multe de spus legat de ideea de a desfășura meciurile in sistem miercuri-weekend, de parcă toți jucătorii implicați în competiție ar fi profesioniști și nu oameni care merg de multe ori la antrenamente după orele de munca.

Problema care ne pune pe gânduri este cea legată de renunțarea la obligativitatea folosirii juniorilor.

Argumentul conform căruia „așa se joacă barajul”, nu stă în picioare pentru că ni se pare absurd ca acesta să nu fi fost luat în considerare la începutul campionatului când importantă era creșterea juniorilor. Unde mai pui că „turneul final” de 3 echipe ar fi oferit ocazia de a juca pe modelul barajului.

Nu putem spune exact dacă există vreun interes ascuns în această decizie, doar că orice schimbare de ultim moment stârnește în mod natural suspiciuni care vor păta competiția și rezultatele acesteia. Cei care vor fi declarați câștigători vor fi mereu urmăriți de suspiciunea că au câștigat datorită acestor schimbări de ultim moment.

Noi, 𝗢𝗹𝗶𝗺𝗽𝗶𝗮 𝗠𝗖𝗠𝗫𝗫𝗜, vom rămâne fideli regulilor inițiale iar în primul turneu, cel de 6, vom continua să folosim juniorii legitimați la club pentru a le oferi șansa de a se afirma. Deoarece, pentru noi, fotbalul nu înseamnă victorii cu orice preț, înseamnă mult mai mult.

Sugar Alex
Sician Mihai
Caba Gabriel
 Raț Raul

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.